بلاگ

نحوه بسته بندی و نگهداری گوشت

نگهداری گوشت

مهم ترین نکته برای ماندگاری گوشت آشنایی با نحوه بسته بندی و نگهداری گوشت می باشد که می توانید وسایل مورد نیاز را از مراکز فروش عمده لوازم پلاستیکی تهیه نمایید.

ویژگی های تایید سلامت گوشت

بسته بندی و نگهداری گوشت نه تنها بعد از زمان خرید و آوردن آن به خانه بلکه از همان زمان ذبح نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا گوشت ذبح شده به طور کامل بررسی شده و بعد از تایید سلامت گوشت از نظر رنگ و بوی و انسجام بافت ها و گرفتن مهر تایید وزارت بهداشت وارد فروشگاه های خرید گوشت می شود. از نکات مهمی که در زمان خرید گوشت باید به آن توجه داشته باشید، علاوه بر مهر وزارت بهداشت داشتن رنگ قرمز روشن رو به صورتی ،صاف بودن سطح گوشت و همچنین سست و لزج نبودن آن می باشد .

 

نگهداری گوشت

گوشت را با ابلیمو و سرکه بشویید

بعد از خرید گوشت و ورود آن به منزل اولین مرحله قبل از بسته بندی و نگهداری گوشت شستن گوشت و پاکسازی ان از هر گونه آلودگی ناشی از هر گونه تماس و وجود میکرو ارگانیسم می باشد. محققان معتقدند شستن گوشت توسط آب نه تنها آن را از آلودگی ها پاک نمی کند بلکه باعث سرایت باکتری ها و آلودگی های محیط پیرامون و مواد غذایی که در اطراف قرار دارند هم می شود. بهترین روش برای شستشوی کامل گوشت استفاده از آبلیمو و یا سرکه همراه با آب می باشد گوشت را برای چند دقیقه در مایع ترکیبی بدست آمده قرار دهید تا سطح گوشت از هر گونه آلودگی و موانع بیماری زا پاک شود و سپس شستشو داده و آماده بسته بندی نمایید.
یکی از کاربردی ترین لوازم آشپزخانه که می تواند لذت آشپزی و قطعه کردن گوشت را برای بسته بندی آسان کند، استفاده از تخته گوشت پلاستیکی است.

 

انواع بسته بندی و نگهداری گوشت

گوشت سرشار از پروتئین هایی است که حامل اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن است. همچنین گوشت حاوی انواع ویتامین ها بخصوص ویتامین های گروه B و مواد معدنی چون منیزیم و آهن و سدیم و روی می باشد.
ما می توانیم با استفاده از انتخاب نوع و نحوه بسته بندی علاوه بر ماندگاری بیشتر به حفظ تمام پروتئین آن که در سلامت ما موثر می باشد کمک کنیم. نگه داری و بسته بندی گوشت با توجه به میزان زمانی که می خواهیم از گوشت خریداری شده استفاده کنیم متفاوت می باشد. مثلا اگر می خواهیم میزان گوشت خریداری شده را طی حداقل دو روز مصرف کنیم، بهترین مکان برای نگه داری آن یخچال است. اما اگر قرار است میزان گوشت خریداری شده برای مدت بیشتری مورد استفاده قرار بگیرد ما با توجه به نوع مصرف نیاز به برش دادن آن به قطعات کوچکتر و بسته بندی مناسب داریم. بسته بندی گوشت معمولا به دو صورت انجام می شود:

کیسه های نایلونی رایج ترین روش بسته بندی گوشت

رایج ترین روش برای نگهداری گوشت استفاده از کیسه های نایلونی معروف به کیسه های نایلونی فریزر و یا کیسه های نایلونی زیپ دار می باشد. امروزی ترین نوع این کیسه های نایلونی نانو می باشد که به علت خواص آنتی باکتریال آن زمان نگهداری را از حد معمول طولانی تر کرده و بیشتر برای بسته بندی و نگهداری گوشت و مرغ استفاده می شود. اکسیژن و هوا سطح گوشت را برای رشد بسیاری از میکروب ها و مخمر ها در زمان بسته بندی مساعد کرده و در نتیجه در کاهش ارزش غذایی و فساد گوشت موثر می باشد. نکته قابل توجه در استفاده از این کیسه های نایلونی، هواگیری کامل و ایجاد فضای خلا در زمان بسته بندی می باشد.
مقرون به صرفه ترین راه برای داشتن ظروف مخصوص و بسته بندی های آماده، خرید راحت و مطمئن از مراکز فروش همچون برتر پلاستیک می باشد.

 

تخت گوشت

ظروف پلاستیکی بهترین روش بسته بندی و نگهداری از گوشت

علاوه بر روش بسته بندی با نایلون فریزر ما می توانیم از ظروف سر بسته مخصوص فریز برای بسته بندی و نگهداری گوشت در سایز های مختلف استفاده کنیم. به کاربردن این ظروف برای بسته بندی گوشت باعث ایجاد نظم در طبقات فریزر و همچنین افزایش فضای بیشتر برای دیگر مواد غذایی می شود. ظروف پلاستیکی به علت داشتن یک نوار پلاستیکی نرم در دور درب به راحتی شرایط ورود هوا را به داخل ظروف در زمان بسته بندی حذف کرده و باعث می شود ما بتوانیم گوشت سالم و با کیفیت را مصرف نماییم.

نکات مهم درباره بسته بندی و نگهداری از گوشت در فریزر

از نکات مهمی که بعد از بسته بندی و نگهداری از گوشت حائز اهمیت می باشد، دمای مناسب برای نگه داری از آن است. معمولا بهتر است دمای فریزر از منفی 7 درجه تا منفی 18 که در محدوده توقف رشد باکتری ها و میکروب ها است تنظیم شود. زیرا دمای پایین تر باعث کاهش ارزش غذایی گوشت شده و طعم گوشت را تحت تاثیر قرار می دهد.
همچنین یادمان باشد که این شرایط برای بسته بندی و نگهداری در فریزر تنها یک بار امکان دارد. بنابراین بلافاصله بعد از خروج گوشت از فریزر و در آمدن از حالت انجماد از بر گرداندن دوباره آن به فریزر و انجماد دوباره بپرهیزید زیرا محیط بیرون امکان رشد میکروب ها فراهم می کند و در نتیجه بهتر است به میزان مصرف مورد نیازمان گوشت را از فریزر خارج نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *