بلاگ

چرا نباید ظروف پلاستیکی بازیافتی بخریم؟

بازیافت ظروف پلاستیکی

ظروف پلاستیکی بازیافتی همگی از پلاستیک ساخته شده اند و پلاستیک جز مواد اولیه آن ها هست. ابتدا به این موضوع می پردازیم که اصلا بازیافت چیست؟

به فرایند بازیابی ضایعات و فرآوری مجدد آن ها بازیافت گفته می شود.

ظروف پلاستیکی بازیافتی و بازیافت آن ها همانند بازیافت موادی مثل کاغذ نیست و باید انواع پلاستیک ها را به صورت جداگانه بازیافت نمود. نوع پلاستیکی که بازیافت می شود باید مد نظر قرار گیرد. پلی اتیلن ها با هم، پلی پروپیلن ها با یکدیگر و پلی آمیدها همراه با هم بازیافت می شوند.

 

بازیافت ظروف پلاستیکی

روند کلی بازیافت پلاستیک

 

مراحل بازیافت زیر برای اکثر ظروف پلاستیکی بازیافتی به کار می رود، ولی استثناهایی هم وجود دارد مانند سبد که میشود آنها را آسیاب نمود و پس از آسیاب بسته بندی و ارسال کرد و یا پلاستیک هایی که از کارخانه می‌آیند. مشخص است که ظروف پلاستیکی بازیافتی با پلاستیک هایی که از سطح شهر جمع‌آوری می شوند متفاوت هستند.

 

در زیر یک فرآیند کامل برای ظروف پلاستیکی بازیافتی را شرح دادیم:

• جداسازی بر اساس جنس پلاستیک
• جداسازی بر اساس رنگ
• جداسازی مواد دیگر
• خورد کردن و آسیاب نمودن
• شستشو با آب سرد

توجه بفرمایید که مراحل بالا بر روی لوازم پلاستیکی حتما باید به ترتیب انجام شود تا نتیجه مفید حاصل شود.

بررسی وضعیت بازیافت پلاستیک در ایران :

این روزها ظروف پلاستیکی بازیافتی در همه جا دیده می‌شوند، تقریباً در ساخت اکثر وسایلی که استفاده می‌کنیم. هر یک از لوازم پلاستیکی استفاده شده طول عمری دارند که پس از پایان دور انداخته می‌شوند و به ضایعات تبدیل می‌شوند. به عنوان مثال درجهان روزانه چندین میلیون تن ضایعات از بسته بندی مواد غذایی و… تولید می‌شود.
در ایران هم بخشی از ضایعات پلاستیکی ، به چرخه ی تولید باز میگردد اما این میزان از کشورهای اروپایی کمتر است. دلیل اصلی آن به این خاطر است که فرآیند تفکیک از خانه ها در اروپا صورت میگیرد.

 

انواع مختلف پلاستیک

1) پلاستیک پت
قابل بازیافت به عنوان مواد الیافی زمستانه. پلاستیک پت شامل بطری های نوشابه و ظروف حبوبات است.

2) پلاستیک پلی اتیلن سنگین

تولید محصولات پلاستیکی با این نوع بسیار سالم است و مواد شیمیایی را وارد غذا نمی کند. مانند: بطری های شیر، آبمیوه، روغن خوراکی، شیشه پاک کن و غیره که بعد از بازیافت به شکل شوینده های لباس، بطری روغ، خودکار و… تولید می شود.

3) پلاستیک پلی وینیل کلراید

این محصولات به دلیل اینکه بلعیده نمی شوند خطرناک هستند و بازیافت نیز نمی شوند و در بطری های ضد عفونی کننده و شوینده و شیشه پاک کن ها کاربرد دارند. اما اگر بازیافت شوند می توانند در مواردی مانند: ساخت عرشه کشتی، گلگیر خودرو، سرعت گیر، هشدار دهنده های جاده ای و غیره مورد استفاده قرار بگیرند.

 

بازیافت پلاستیک در ایران

بازیافت پلاستیک چه فوایدی برای جامعه دارد؟

کاهش مصرف نفت

پلاستیک از مشتقات نفت خام ساخته می‌شود و حدود 10 درصد از مجموع نفت خام استخراجی صرف تولید مواد پلاستیک می‌شود؛ با بازیافت یک تن ضایعات پلاستیک و تولید گرانول پلاستیک می‌توان تا 16 بشکه نفت خام ذخیره کرد.
با بازیافت ضایعات پلاستیک می‌توان تا 40 درصد از انرژی الکتریکی به کاررفته در تولید یک تن پلاستیک را صرفه جویی کرد.

کاهش ضایعات پلاستیک در محیط زیست

در روش دفن ضایعات پلاستیک در زیر خاک، عمل تجزیه نسبت به اقیانوس‌ها آرام‌تر صورت می‌گیرد و از بین رفتن آن تا 2.5 برابر بیشتر زمان می‌برد. میانگین تجزیه ضایعات پلاستیک در روش دفن 350 سال است که بسته به نوع پلاستیک می‌تواند تا یک قرن طول بکشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *